ANM, prognoză meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
ANM
ANM
Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Vremea în Banat

În primele trei zile vremea se va răci, iar în 31 martie și în 1 aprilie va deveni deosebit de rece, media maximelor termice urmând a se situa în jurul a 6 grade. Ulterior se va încălzi treptat, iar acest trend se va menține până spre mijlocul celei de a doua săptămâni de prognoză, atunci când temperaturile maxime vor fi în medie între 16 și 18 grade. În ultimele zile variațiile termice nu vor fi semnificative. Temperaturile minime vor scădea de la o medie de 4 grade în prima dimineață, până la -3...-2 grade, apoi vor crește, iar în intervalul 9 -12 aprilie media va fi între 4 și 8 grade.

Trecător vor fi precipitații, pe arii relativ extinse în jurul datei de 31 martie, posibil după 9 aprilie și izolat în restul intervalului.

Vremea în Crișana

În primele două zile vremea se va răci accentuat și va deveni deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge, la sfârșitul lunii martie, 5...6 grade. Din prima zi a lunii aprilie și până în data de 8 aprilie, media valorilor termice maxime va crește cu 10...12 grade, apoi nu va mai avea variații importante. Vor scădea și temperaturile minime, până la o medie în jurul a -3 grade, între 31 martie și 2 aprilie, apoi vor crește, iar între 9 și 12 aprilie media lor se va situa între 5 și 7 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 23 – 25 martie și, din nou, între 1 și 5 aprilie.

Vremea în Transilvania

Prima săptămână va debuta cu o răcire accentuată a vremii, astfel încât în 31 martie se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de doar 3 grade, apoi se va încălzi treptat, iar între 7 și 12 aprilie media maximelor termice se va încadra între 14 și 18 grade. Temperaturile minime vor fi negative în prima săptămână, când în cele mai reci dimineți, respectiv în 1 și 2 aprilie, vor atinge în medie -7...-5 grade, apoi vor deveni pozitive, dar, în general, media lor nu va depăși 4...5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în ultimele zile ale lunii martie și din nou, după data de 9 aprilie.

Vremea în Maramureș

În primele două zile vremea se va răci accentuat, iar în 31 martie media temperaturilor maxime va fi de doar 4...5 grade. În intervalul următor, până în data de 7 aprilie, valorile termice maxime vor fi în creștere, apoi nu se vor mai modifica semnificativ și se vor situa în medie între 15 și 18 grade. Media temperaturilor minime se va situa în general sub pragul de îngheț până în data de 4 aprilie, apoi va crește și va ajunge să se situeze între 3 și 6 grade, în intervalul 8 – 12 aprilie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere din data de 9 aprilie. În restul intervalului doar izolat și trecător vor fi posibile precipitații slabe.

Vremea în Moldova

Media temperaturilor maxime va scădea semnificativ, de la 12...13 grade în prima zi, la 3...4 grade în cea de a doua, apoi va fi în creștere și va ajunge să se situeze între 16 și 18 grade în jurul datei de 9 aprilie. Ulterior nu vor mai fi modificări esențiale. Media temperaturilor minime va scădea de la 4 grade în prima zi, până la -5...-4 grade în ziua de 1 aprilie, apoi va crește și va ajunge să se situeze, în ultimele zile de prognoză, între 3 și 6 grade.

Vor fi precipitații local la începutul și la sfârșitul intervalului și doar izolat, posibil, în restul intervalului.

Vremea în Dobrogea

În prima zi vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 17...18 grade. În următoarele două zile va fi deosebit de rece, media temperaturilor maxime urmând a atinge în jurul a 6 grade. Din data de 2 aprilie și până în 8 aprilie se va încălzi, apoi temperaturile nu se vor mai modifica semnificativ și se vor situa, în medie, între 13 și 15 grade. Cele mai scăzute temperaturi minime se va atinge în intervalul 1 - 3 aprilie, când media lor va fi de 1...3 grade. În zilele următoare valorile termice nocturne vor fi în general în creștere, iar în nopțile cele mai calde media se va situa între 5 și 8 grade.

Trecător vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi.

Vremea în Muntenia

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal în prima zi, apoi se va răci accentuat, cu aproximativ 12 grade, astfel încât în zilele de 31 martie și 1 aprilie media temperaturilor maxime va fi de 5...6 grade. În intervalul următor tendința generală va fi de încălzire, iar între 8 și 12 aprilie maximele termice vor fi cuprinse, în medie, între 16 și 19 grade. Media minimelor termice va fi între -4 și 0 grade între 1 și 3 aprilie, iar în restul intervalului se va încadra între 3 și 6 grade.

Trecător și local vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Vremea în Oltenia

Prima săptămână va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod normal, media maximelor termice fiind de 17...18 grade, apoi se va răci, iar în ziua de 1 aprilie nu vor fi mai mult de 3...4 grade, în medie. După această dată tendința generală a vremii va fi de încălzire, iar media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze între 16 și 19 grade, în perioada 7 -
12 aprilie. Minimele termice vor avea variații între -3 grade în diminețile de 1, respectiv 2 aprilie, și 7 grade, în ultimele zile de prognoză.

Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în jurul zilelor de 31 martie, 5 aprilie și după data de 9 aprilie.

Vremea la munte

În primele 3 zile vremea se va răci, iar în 31 martie și 1 aprilie media temperaturilor maxime va fi negativă, de -4...-3 grade, apoi se va încălzi ușor și treptat până la valori cuprinse, în cea de a doua săptămână, în general, între 5 și 8 grade. Media minimelor termice va fi sub pragul de îngheț și va avea variații între -10 și 0 grade.

Vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi, dar probabilitatea va fi mai mare în primele și în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel