ANM, prognoza meteo. VREMEA în weekend, 9-10 noiembrie 2019
Autor: Irina Constantin pe 08 noi 2019 / 18:47 | Vremea

Toamnă

ANM, prognoza meteo. VREMEA în weekend, 9-10 noiembrie 2019 Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în weekend. 

ANM, prognoza meteo. VREMEA în weekend. Cum va fi sâmbătă

 

"Pentru ziua de sâmbătă, 9 noiembrie, aşteptăm o vreme în general frumoasă şi care se menţine deosebit de caldă pentru această dată, dacă avem în vedere valorile termice din cursul după-amiezii cu maxime între 16 şi 24 de grade. Valorile de 24 de grade sunt aşteptate în sudul Munteniei şi al Dobrogei. Și minimele de sâmbătă spre duminică vor fi pozitive, în general, între 4 şi 14 grade. Singurul fenomen pe care îl aşteptăm sâmbătă ar fi ceaţa, care însă va apărea doar trecător şi la nivel izolat, dacă ne gândim la răspândirea ei teritorială. De asemenea, să mai menţionăm că vântul poate avea unele intensificări la munte şi în sudul Banatului", a precizat Dinu Mărăşoiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), conform Agerpres. 

Sâmbătă, în Bucureşti, cerul va fi variabil, fără condiţii de ploaie şi maxime cuprinse între 22 şi 23 de grade Celsius.

ANM, prognoza meteo. VREMEA în weekend. Cum va fi duminică

 

"Pentru ziua de duminică, temperaturile se menţin practic în acelaşi ecart, deci maxime între 15 şi 24 de grade, minime între 4 şi 15 grade. Aşadar, vorbim tot despre o vreme deosebit de caldă pentru această dată mai ales în sud-estul ţării şi în cursul după-amiezelor. Singura modificare este faptul că vor apărea ploi locale în partea de vest şi nord-vest a ţării, încă din cursul după-amiezei. Noaptea se extind mai mult către centru, dar izolat vor apărea şi în partea de sud, sud-est şi de est a teritoriului", a afirmat specialistul ANM.

Potrivit sursei citate, la nivelul Capitalei, duminică, valorile maxime vor fi comparabile cu ziua anterioară, respectiv de 21 - 22 de grade, iar în privinţa condiţiilor de ploaie, acestea apar în noaptea de duminică spre luni, trecător.

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri