ANM, avertizare generală. Cod portocaliu de ploi torențiale. Harta județelor vizate
Autor: Alexandru Ichim pe 07 iul, 10:17 | Vremea
Cod Portocaliu

Meteorologii au actualizat avertizările meteo. 

Administrația Națională de Meteorologie a revizuit avertizările meteo anterioare și a emis o atenționare de tip Cod portocaliu de vreme rea, valabilă pentru mai multe județe. Aceasta este valabilă astăzi în intervalul 14:00 - 22:00. 

În sudul și estul Transilvaniei, în zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei,vor fi intervale cu vijelii (viteze de 80...90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.Cantitățile de apă vor depăși 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Avertizări tip Cod galben 

 

Tot până astăzi la ora 22:00 mai sunt în vigoare și două avertizări de tip Cod galben. În zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În nord-vestul Transilvaniei, în vestul și sud-vestul Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale, în general, între 55 și 75 km/h.

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri