Antarctica începe să se ÎNVERZEASCĂ. De ce NU este un lucru pozitiv
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Antarctica ar putea să devină verde din cauza schimbării climatice care provoacă apariția algelor pe suprafața zăpezii, iar pinguinii au și ei o vină.

Antarctica ar putea să devină verde din cauza schimbării climatice care provoacă apariția algelor pe suprafața zăpezii, iar pinguinii au și ei o vină, conform Daily Mail.

Botaniștii de la Universitatea din Cambridge au mapat pentru prima oară la scară largă o algă microscopică ce a apărut pe coasta Antarcticii.

Examinarea informațiilor terestre

Cercetătorii au combinat informațiile de pe satelit cu observațiile de la fața locului din ultimele două veri petrecute la Polul Sud, detectând și măsurând algele verzi. Oamenii de știință au descoperit că, chiar dacă algele individuale sunt microscopice, în mod colectiv acestea pot colora zăpada într-un verde deschis care poate fi văzut din spațiu atunci când crește în masă.

În plus, creșterea algelor pare să fie încurajată de excrementele păsărilor și animalelor, fiindcă 60% din „petele verzi" pot fi găsite la maxim 5 km față de o colonie de pinguini. Experți cred că „zăpada verde" se va răspândi mai departe și mai rapid odată cu creșterea temperaturilor globale cauzate de schimbarea climatică provocată de om.

Un progres al înțelegerii umane a Antarcticii

„Acest studiu este un mare progres al înțelegerii noastre când vine vorba de viața terestră de pe Antarctica și de cum se va schimba în anii ce vin din cauza amenințărilor climatice", a transmis autorul studiului și botanistul Matt Davey.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel