„Antrenamentul” pe care trebuie să îl facă cei care s-au vindecat de Covid-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Oamenii de știință recomandă un „antrenament” special pentru cei care s-au vindecat de COVID-19.

Cercetătorii britanici recomandă persoanelor care se luptă să-și recapete simțul mirosului după ce s-au îmbolnăvit cu Covid-19 să urmeze „antrenamentul mirosului” mai degrabă decât să fie tratați cu steroizi, scrie BBC. Acesta proces implică adulmecarea unor mirosuri diferite, lucru care ajută la recalibrarea simțului mirosului în creier. Se iau patru alimente care au un miros distinct, ușor de identificat și familiar, de exemplu: portocale, mentă, usturoi sau cafea - de două ori pe zi timp de câteva luni.

Un grup de experți internaționali promovează „antrenamentul mirosului” și spun despre acesta că este un remediu ieftin și simplu. Spre deosebire de steroizi, nu are potențiale efecte adverse. Recomandarea cercetătorilor vine în contextul în care pierderea mirosului este unul dintre principalele simptome ale infectării cu Sars-Cov-2, alături de febră și tuse persistentă.

Deși în cele mai multe cazuri, pierderea mirosului revine relativ repede după vindecare, există și oameni care rămân fără miros mult timp. O persoană din cinci are încă probleme cu mirosul la opt săptămâni după ce s-a îmbolnăvit, susțin experții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel