Antrenorul potrivit pentru AC Milan. Ce crede Ruud Gullit
Autor: Andrei Itu pe 19 feb, 02:04 | Fotbal

Olandezul Frank Rijkaard ar fi potrivit ca antrenor al lui AC Milan, a declarat pentru La Gazzetta dello Sport Ruud Gullit.

Gullit  i-a fost coleg la echipa italiană când aceasta a câştigat Cupa Campionilor Europeni la fotbal în 1989 şi 1990. Un Milan la început de ciclu, antrenat acum de Stefano Pioli, este pe poziţia a 11-a a clasamentului înaintea meciului de luni cu Torino, ultimul din etapa a 24-a. Gullit a vorbit despre viitorul clubului rossonero şi a avut cuvinte frumoase despre doi conducători ai acestuia, Zvonimir Boban şi Paolo Maldini.

'Doar cu tinerii nu se poate câştiga, este nevoie de jucători cu experienţă. Ibrahimovic a dat deja un impuls puternic. Boban şi Maldini trebuie lăsaţi să lucreze. Ei ştiu ce fac', a afirmat fostul mare atacant, câştigător al Balonului de Aur în 1987.

'E important însă să existe un club cu idei clare, la Juventus ştii cine e proprietarul şi ce are în cap. Pioli sau un antrenor nou? De ce să nu mizeze pe Rijkaard? Dacă vrei să joci ofensiv trebuie să pui un olandez...', a adăugat el.

Gullit a marcat de două ori în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989 (4-0 cu Steaua Bucureşti), celelalte goluri fiind reuşite de o altă glorie a naţionalei Oranje, Marco van Basten. Rijkaard, care nu mai antrenează din 2013, a avut succes pe banca tehnică a Barcelonei, cu care a câştigat Liga Campionilor în 2006, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Fotbal Vezi toate articolele
Crossuri parteneri