Apariţie INEDITĂ în Bucureşti. Tudor-Tim Ionescu: S-a creat o întreagă isterie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Tudor-Tim Ionescu vine cu explicaţii după o apariţie neaşteptată pe străzile din Bucureşti. 

"În ultimele zile s-a creat o întreagă isterie legată de apariția unor vulpi pe străzile din București.  Nu e NICIUN motiv de panică... în alte capitale europene ele există în mediul urban fără niciun fel de problemă cu oamenii... Londra de exemplu.

Cum o spun specialiștii de mai mulți ani, cum sunt partenerii noștri de la @visul.luanei, aceste apariții vor fi din ce în ce mai frecvente, iar motivele sunt destul de simple:

- Reducerea numărului câinilor fără stăpân de pe străzile orașului, care le țineau la distanță (aici am contribuit din plin și nu regret. Am arătat că se poate să curățăm orașul de câini având grija de ei, oprind eutanasierea și promovându-i spre adopție)

- existența resurselor de hrană (gunoaie neprotejate, hrană lăsată pentru pisicile libere),

- fragmentarea și dispariția habitatelor (tot mai multe cartiere rezidențiale și case sunt construite în zonele limitrofe ale orașului).

Noi credem că lupta împotriva lor este una fără sfârșit, din care animalele mor continuu, fără ca “problemele” să se rezolve real.Soluții la această luptă împotriva vulpilor se găsesc dacă există răbdare și interes direct să fie aplicate. Există metode neletale și infrastructuri corespunzătoare care protejază animalele din gospodării și țin vulpile la distanță", transmite Tudor-Tim Ionescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel