Aplicația Moovit, cumpărată de Intel. Prețul uriaș al tranzacției
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Intel a mai făcut un pas în lumea mobilității inteligente și a condusului autonom prin anunțarea planurilor de a cumpăra aplicația israeliană de tranzit Moovit.

Intel a mai făcut un pas în lumea mobilității inteligente și a condusului autonom prin anunțarea planurilor de a cumpăra aplicația israeliană de tranzit Moovit, conform The Verge. Tranzacția ar urma să valoreze 825 de milioane de euro.

Principalul produs al Moovit este o aplicație de mobilitate urbană cu accentul pe transportul în comun, fiind folosită astfel de sute de milioane de clienți. Moovit folosește datele pentru transportul în comun în aplicațiile de hărți oferite de Google sau Apple. Însă, pentru că se bazează pe informații aflate de utilizatori, aplicația poate oferi direcții chiar și când nu există date publice disponibile despre transport.

800 de milioane de utilizatori în 3.100 de orașe și 102 țări

Intel a transmis că achiziția Moovit aduce compania mai aproape de realizarea planului de „a deveni un furnizor de mobilitate completă, incluzând servicii de robotaxi, care va fi o oportunitate de 146 miliarde euro până în 203".

Compania americană de semiconductoare a investit 45 milioane euro în Moovit, în 2018. Firma care a creat aplicația a fost fondată în 2012 și are sediul în Tel Aviv, Israel, cu aproximativ 200 de angajați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel