Aplicaţia ZOOM, în atenţia procurorilor. Cât de protejate sunt datele personale
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Aplicaţia de videoconferinţe ZOOM a intrat în atenţia procurorilor americani după ce a crescut în popularitate de la startul pandemiei de coronavirus. 

Dacă în urmă cu câteva luni aplicaţia trecea aproape neobservată, astăzi este folosită de milioane de corporatişti şi nu numai pentru videoconferinţe. Procurorul general al statului New York a trimis, astfel, o interpelare companiei care a produs aplicaţia în care ridică semne de întrebare privind protecţia datelor personale. 

"ZOOM ia intimitatea utilizatorilor, dar şi securitatea datelor personale, extrem de în serios. Pe perioada pandemiei, lucrăm non stop pentru a ne asigura că spitalele, universităţile, şcolile şi alte afaceri din întreaga lumea sunt conectate şi operaţionale. Apreciem interesul procurorului general pe aceste chestiuni şi îi punem la dispoziţie orice informaţie", a transmis biroul de presă al companiei, conform BBC. 

2.000 de instituţii folosesc ZOOM în toată lumea

"La nivel global, 2.000 de instituţii din toate domeniile, dar şi agenţii guvernamentale şi şcoli, au folosit şi au oferit feedback asupra serviciilor oferite de ZOOM. Discutăm, oricum, cu ministerul Apărării din Marea Britanie pentru a ne îmbunătăţi serviciile", a mai adăugat compania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel