Aplicația Zoom, prinsă cu minciuna. Care a fost „eroarea” companiei
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Zoom a recunoscut că nu are 300 de utilizatori activi zilnic.

Zoom a recunoscut că nu are 300 de utilizatori activi zilnic, conform The Verge. Corecția a venit după ce publicația citată a observat că Zoom a editat în neștire o postare de blog care preciza numărul, la începutul lunii. Compania transmisese că are „mai mult de 300 de milioane de utilizatori zilnici" și că „mai mult de 300 de milioane de oameni din lume folosesc Zoom în aceste vremuri grele". Zoom a șters mai apoi postarea și a înlocuit, explicând că are „300 de milioane de participanți la întâlniri zilnic".

Diferența nu este deloc una mică. Participanții zilnic pot fi numărați de mai multe ori: dacă participi în cinci întâlniri pe Zoom pe zi, ești numărat de cinci ori. În schimb utilizatorii activi zilnic sunt numărați o singură dată pe zi și acest indicator este folosit de companii pentru a înțelege cât de mult este utilizat un serviciu.

Informație falsă, preluată de toate publicațiile

Informația derizorie de pe blog fost editată pe 24 aprilie, la o zi după ce toate publicațiile lumii au preluat-o în știri. După ce The Verge a cerut comentariul Zoom, compania a adăugat o notiță la blog, recunoscând greșeala și explicând: „Suntem mândri și privilegiați să ajutăm 300 de milioane de participanți zilnic, în pandemie. Într-o postare de pe 22 aprilie, ne-am referit neintenționat la acești participanți drept utilizatori și oameni. Când am realizat că am greșit, am ajustat cuvântul, acum fiind participanți. A fost o întâmplare nefericită din partea noastră".

Cu toții știm că Zoom are o creștere fulminantă, însă firma nu a oferit până acum o numărătoare a utilizatorilor zilnici. Folosința aplicației a crescut de la 10 milioane de participanți pe zi în decembrie la 300 de milioane în această zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel