Aplicație - CNP. Cîțu: Cum se va face diferența între clienții vaccinați și nevaccinați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Premierul Florin Cîțu a fost întrebat, joi, cum se va face diferența între clienții vaccinați și cei nevaccinați, în contextul în care s-ar putea redeschide restaurantele și hotelurile la o capacitate de 100 la sută, însă numai în cazul persoanelor vaccinate cu ambele doze. 

„Deocamdată, este o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial. Vom avea soluțiile la INSP. S-ar putea să existe aplicații... Mai simplu spus, se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicațiile pe care le avem cu un simplu CNP. Deci, se poate verifica foarte ușor”, a spus, joi, premierul Florin Cîțu.

„Ne gândim să facem lucrurile mult mai simplu. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele”, a precizat premierul.

Întrebat, ulterior, dacă va exista o aplicație în acest sens, Florin Cîțu a spus: „Nu știu sigur, e ceea ce cred eu că s-ar putea face. Deocamdată, este foarte ușor să verificăm dacă cineva este vaccinat printr-un simplu CNP în aplicația pe care deja o avem.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel