Aplicație prin care persoanele fizice și instituțiile pot încărca poze cu zonele frecventate de urși
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Ministrul Mediului, Barna Tánczos, a anunțat că autoritățile intenționează să creeze o aplicație prin care persoanele fizice și instituțiile să poată încărca poze sau documente despre zonele frecventate de urși.

Ministrul Mediului a amintit, marți, care sunt problemele cu care se confruntă în gestionarea populației de urs din România. Printre acestea se numără lipsa centralizării datelor privind populația de urs, faptul că monitorizarea și evaluarea populației de urși nu sunt încărcate într-un sistem GIS și lipsa localizării exacte a evenimentelor, a întâlnirilor, a atacurilor, a pagubelor.

Astfel, ministrul a anunțat că este necesară crearea unei aplicații în care se pot încărca poze și documente și care să poată localiza cu coordonate orice eveniment legat de specia urs. Este vorba de pagube, atacuri, poze referitoare la întâlniri om-urs, monitorizări ale autorităților sau ale gestionarilor fondurilor cinegetice.

„Trebuie să existe un management adecvat. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor are ca responsabilitate gestionarea durabilă a resursei cinegetice”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Acesta a mai spus că statul trebuie să asigure un sprijin financiar celor care administrează habitatul natural al speciilor strict protejate și trebuie să suporte cheltuielile de intervenție, pe cele de monitorizare, de relocare sau extragere, deoarece acestea se fac în interesul ocrotirii vieții umane și a bunurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel