APOCALIPSĂ: Tăriceanu DĂ CĂRȚILE pe FAȚĂ: Aici se află România!
Autor: Andrei Itu pe 28 mai, 23:18 | Personalități politice

FOTO AGERPRES

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a criticat Guvernul, joi seara, spunând că acesta anunţă 'cu întârziere' măsurile de relaxare care se decid în contextul pandemiei de Covid-19.

'Guvernul anunţă cu foarte mare întârziere, şi Iohannis, măsurile, cu trei zile înainte. Lumea trebuie să se pregătească. Măsurile anunţate pentru redeschiderea teraselor - nu există nicio regulă, cum vor funcţiona? Oamenii aceia vor să ştie - ce facem? (...) Probabil că oamenii care lucrează în industrie şi-au fixat ei înşişi nişte reguli, dar regulile astea ar trebui să fie, până la urmă, sub forma unei chestii oficiale, care să devină norma de bază pe care să o aplice toţi, nu unul mai mult, altul mai puţin. (...) Pe mine asta mă deranjează, că este o brambureală totală, în continuare, şi în economie', a spus Călin Popescu-Tăriceanu la România TV.

'România, pe ultimul loc în Europa în privinţa ponderii ajutoarelor pe care statul le dă sectorului economic...'

 

'Eu nu văd niciun fel de gândire, eu i-aş spune liberală, proeconomică (...), cum fac să cresc economia, cum fac să aduc oamenii la muncă, pentru că am văzut că deficitul bugetar pe patru luni este aproape 2,5%, foarte mult. Dar nu văd nimic', a spus Tăriceanu.

'În străinătate se cheltuiesc cam 20% din PIB, bani pe care-i injectează în economie, ca să reînvie economia. Noi suntem pe ultimul loc în Europa în privinţa ponderii ajutoarelor pe care statul le dă sectorului economic, pentru a se retrezi la viaţă', a precizat Tăriceanu.

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri