Apple a MUTAT producția în afara Chinei. Despre ce produs este vorba
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 22 mai, 12:09 | Tehnologie

Multipli utilizatori au remarcat că unele carcase pentru căștile Apple AirPods Pro scrie „Asamblat în Vietnam".

Multipli utilizatori au remarcat că unele carcase pentru căștile Apple AirPods Pro scrie „Asamblat în Vietnam", conform The Verge. De obicei, aceste dispozitive conțineau inscripționarea „Asamblat în China".

Apple inscripționează detaliile de concepere și fabricare pe produsele sale, iar majoritatea conțineau „Conceput în California. Asamblat în China". Însă, din cauza efectelor Covid-19 și a diversificării ofertei Apple, amplificate de războiul comercial dintre țara asiatică și Statele Unite ale Americii, compania californiană a căutat o relocare. Încă din 2017, Apple a început să asambleze unele modele iPhone și în India.

Apple avertizase o schimbare de producție provocată de Covid-19

 

În februarie, Apple s-a folosit de informare pentru investitori să spună că producția globală de iPhone va fi „constrânsă temporar", din cauza partenerilor din China. Nikkei a raportat în iulie 2019 că Apple lua în calcul mutarea unei părți a producției în Vietnam.

Nu este clar ce proporție din AirPods Pro este produsă în Vietnam sau dacă Apple plănuiește să asambleze și mai multe produse în țară. Cu toate acestea, aceleași fabrici din Vietnam ar urma să fie folosite pentru încă neanunțatele căști „over the head" Apple. Compania americană nu a oferit replică atunci când a fost contactată de The Verge.

Te-ar putea interesa și ....
Tehnologie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri