Apple I, primul computer creat de Steve Jobs, suma uriașă la vânzare
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Steve Jobs
Steve Jobs
Primul model de la Apple, creat de Steve Jobs, și unul dintre cele mai rare calculatore, produs și lansat  în 1976,  a ajuns astăzi să fie evaluat la o sumă uriașă.

Un computer clasic de la Apple, primul model, se vinde pe eBay la un preț de peste 1,5 milioane de dolari, informează TimesNowNews.

Apple I, considerat cel mai rar calculator al celebrului brand, a fost produs și lansat pe piață în anul 1976, iar la acea vreme se vindea cu 666 de dolari, adică peste 3.100 de dolari în banii de astăzi. Calculatorul a fost construit de către Steve Jobs și Steve Wozniak, cofondatorii gigantului tech. 

Computerul este unul dintre cele șase care are carcasa originală, confecționată din lemn Byte Shop KOA. Acesta conține inclusiv placa de bază NTI, originală și se află într-o stare perfectă de funcționare. Conectorii video și cei pentru tastatură sunt singurele piese schimbate. 

Cel care a scos la vânzare computerul este cel de-al doilea proprietar. L-a luat în 1978, când l-a schimbat cu un model Apple II. 

Apple I a fost comercializat în perioada 11 aprilie 1976 - 30 septembrie 1977. Avea un procesor MOS 6502 de doar 1 MHz și o memorie internă de doar 456 kb, adică jumătate sau o pătrime dintr-o imagine realizată astăzi cu telefonul mobil. În jur de 200 de modele au fost create de Jobs în garajul părinților săi din California, dintre care 170 au fost vândute, potrivit b1.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel