Aproape două mii de conturi false, închise de Facebook
Autor: Florin Răvdan pe 26 iul 2019 / 11:54 | Multimedia

Parola Facebook

Facebook a închis peste 1.800 de conturi şi pagini din Thailanda, Rusia, Ucraina şi Honduras, pentru a combate propaganda politică înşelătoare şi utilizarea abuzivă a serviciului de socializare, transmite Reuters.

La nivelul celor patru ţări, un total de 294 de conturi, 1.509 pagini şi 32 de grupuri au fost închise pentru ceea ce compania numeşte ”un comportament neautentic coordonat”. Aceste pagini şi conturi aveau cumulat peste 274.000 de urmăritori.

De ce au fost închise conturile 

Compania a început să închidă astfel de conturi în urma criticilor venite din partea guvernelor şi a grupurilor de protejare a drepturilor, la nivel mondial, pentru că nu a creat suficient de rapid instrumentele necesare pentru a combate conţinutul extremist şi propaganda.

”Nu vedem o legătură între ei, dar cu toţii folosesc reţele de conturi false pentru a înşela oamenii despre cine sunt şi ce fac”, a declarat Nathaniel Gleicher, director pentru  politică de securitate cibernetică.Facebook a luat măsurile pe baza comportamentului înşelător şi nu a naturii conţinutului postat, a explicat Gleicher.

Te-ar putea interesa și ....
Multimedia Vezi toate articolele
Crossuri parteneri