Aprobarea ivermectinei în România. Carmen Dorobăț: Dacă ar fi validată, categoric aș prescrie medicamentul
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Carmen Dorobăț, medic de boli infecțioase, a vorbit despre necesitatea aprobării ivermectinei în tratarea afecțiunilor cauzate de COVID-19.

Într-o intervenție la Antena 3, medicul Carmen Dorobăț a vorbit despre necesitatea aprobării ivermectinei în România: 

„Ivermectina este pe deplin cunoscută în SUA printr-un protocol dat publicității în 27 decembrie. Există ivermectină fabricată pentru uz uman de o firmă cu originea tot în SUA și care se comercializează în vestul Europei. Astfel, dacă este recunoscută în Europa, categoric trebuie să fie recunoscută și în țara noastră. Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale ar trebui să ia în discuție, repede, această problemă pentru ca noi, medicii, să avem flexibilitatea necesară să dăm terapie personalizată pentru fiecare pacient“, a precizat medicul de boli infecțioase.

Carmen Dorobăț a fost întrebată dacă ar prescrie ivermectina

„Dacă ar fi validată, categoric aș prescrie ivermectina. Am citit prospectul medicamentului ivermectină de uz uman și nu are interacțiuni medicamentoase și reacții adverse care să ne pună probleme mai deosebite decât foloseam la începutul pandemiei, Kaletra și Hidroxiclorochina“, a conchis Carmen Dorobăț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel