Arafat anunță competiții sportive cu participarea spectatorilor, cu anumite condiții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că competițiile sportive vor primi din nou spectatori.

Potrivit declarațiilor făcute de Arafat de la Palatul Victoria de luni după-amiaza, evenimentele sportive de pe teriotirul României vor putea să se desfășoare cu spectatori, dar doar cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, sub formă de teste pilot și cu anumite condiții de participare.

VEZI AICI DOCUMENTUL ÎNTREG.

Declarațiile lui Raed Arafat

„Crearea posibilității astfel încât competițiile sportive să se poată desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății”, a transmis Raed Arafat în conferința de presă organizată la sediul guvernului, luni, de la 17:30.

„Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi sau a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 24 de ore”, a adăugat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Și testul antigen negativ va fi o dovadă validă a imunității la virus, mai spune Arafat, explicând că această măsură a fost adăugată în timpul ședinței de la Palatul Victoria și nu se afla inițial în propunerea Ministerului Sportului.

Sportul românesc nu a mai avut spectatori în tribune din martie 2020

După mai bine de un an și două luni, sportul din România va putea primi în sfârșit fanii în tribune. Cel mai probabil, stadioanele sau sălile de sport nu vor fi umplute de spectatori, iar nu toate evenimentele sportive vor putea avea fani în tribune fiindcă este vorba despre niște teste pentru a se verifica dacă virusul se transmite sau nu în timpul acestor evenimente.

Până acum se știe că spectatorii vor trebui să aibă certificat de vaccinare, să fie imunizați natural prin trecerea prim boală sau să prezinte test negativ la Covid-19. Nu se știe dacă testele RT-PCR sau antigen vor fi decontate de stat.

VEZI ȘI: Arafat: Se permite organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje cu respectarea regulilor sanitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel