Arafat îl CONTRAZICE pe secretarul Guvernului Orban: NU aș zice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Raed Arafat
Raed Arafat
Raed Arafat l-a contrazis pe secretarul general al Guvernului, în ceea ce privește paturile ATI. 

Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre postarea secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase, care a afirmat marți că „toate paturile de la ATI sunt ocupate”. Șeful DSU spune că nu e neapărat așa, pentru că situația diferă de la zonă la zonă.

"Toate paturile sunt ocupate la acest moment, poate că la un anumit moment în unele zone, da, dar nu aș zice că pe plan național", spune Raed Arafat.

"Ca să fiu mai precis". Problema cu ventilatoarele. 

 

"Noi aveam azi în jur de 300 de ventilatoare libere. 319, ca să fiu mai precis. Acum problema cu aceste venilatoare... unele poate că sunt în secții de pediatrie sau de obstetrică, dar unele se pare că au o problemă de personal. În unele situații avem personal care s-a îmbolnăvit și este în izolare la domiciliu, avem anesteziști care s-au îmbolnăvit și acum lucrăm să vedem unde mai putem trimite personal.

La ATI, în ziua de astăzi nu trebuie să intre decât cine are nevoie de ventilație invazivă sau eventual non-invazivă.

Noi acum achiziționăm echipamente suplimentare, care nu sunt ventilatoare obișnuite, sunt aparate pentru ventilație non-invazivă, ca să suplimentăm cu câteva mii aceste posibilități de ventilație, ca să putem să creștem capacitatea pe ventilația non-invazivă, dar și pe ventilația invazivă.

Deci, dacă pacientul are nevoie numai de oxigen, numai de monitorizare, sau de soluții care nu necesită ventilație, acești pacienți nu trebuie să fie în ATI, trebuie să fie lângă ATI, pe paturi cu oxigen. Și atunci, paturile de ATI să fie păstrate numai pentru pacienți care au nevoie de îngrijiri critice și care, bineînțeles, necesită ventilație.

Toate paturile sunt ocupate la acest moment, poate că la un anumit moment în unele zone, da, dar nu aș zice că pe plan național. Poate în București, la un moment dat ajungem la paturi complet ocupate, poate chiar în momentul ăsta. Asta nu înseamnă că în altă zonă a țării nu găsesc locuri de terapie intensivă. Depinde de distanță și depinde de dinamică. Sunt județe care anunță că au ajuns la ocuparea tuturor paturilor, și atunci căutăm în alte zone în care mai avem paturi libere", a completat șeful DSU. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel