Arestaţi pentru că au vorbit pe aplicaţia Zoom. Unde s-a întâmplat
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Mai multe persoane au fost arestate și acuzate de ”trădare” după ce au vorbit pe aplicația Zoom. 

Autorităţile din Fâşia Gaza, teritoriu palestinian controlat de Hamas, au arestat joi mai mulţi civili palestinieni acuzaţi de "trădare" pentru că au încercat "să normalizeze" relaţiile cu Israelul prin discuţii pe aplicaţia pentru videoconferinţe Zoom, notează AFP, scrie Agerpres. 

Ministerul de Interne al acestei enclave cu două milioane de locuitori, aflată sub blocadă israeliană de când Hamas a preluat controlul în 2007, a informat că a arestat un bărbat pe nume Rami Aman şi "colegi" ai acestuia pentru "normalizarea activităţilor cu ocupantul israelian prin intermediul internetului".

"A stabili orice activitate sau comunicare cu forţele de ocupaţie israeliene, indiferent de motiv, este o infracţiune în sensul legii şi constituie un act de trădare a poporului nostru", a subliniat ministerul într-un comunicat.

Grup independent politic 

Pe pagina sa de Facebook, Rami Aman spune că este membru al unui grup de tineri care se descrie independent politic.

Potrivit mai multor surse concordante, discuţia pe Zoom a avut loc cu membri ai unei asociaţii a stângii israeliene propalestiniene. Joi seară, acest grup israelian nu a putut fi contactat.

Israelienii nu au dreptul să meargă în Fâşia Gaza. Locuitorii enclavei pot intra în Israel, în număr limitat, dacă au obţinut în prealabil o autorizaţie, de exemplu pentru a lucra temporar sau a urma tratamente medicale.

Mişcarea islamistă Hamas şi Israelul s-au confruntat între războaie din 2008 în Fâşia Gaza. În pofida unui armistiţiu încheiat anul trecut prin medierea ONU, Egiptului şi Qatarului, continuă sporadic schimbul de focuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel