ARGUMENT, institutul de sondare DCMedia Group. CIFRELE MOMENTULUI. Chirieac: Ce urmează. Nu am nicio îndoială!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, a publicat, vineri, în prima zi de campanie, un sondaj extrem de important. 

Datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), pe un eșantion simplu, aleator, de 988 de subiecți cu drept de vot (18+), reprezentativ la nivel național, cu o marjă de eroare +/-3.2%, în perioada 7-17 august 2020.

Românii au fost întrebați și despre direcția în care merg lucrurile în țară.

O majoritate covârșitoare a răspuns că direcția este greșită (84 la sută). Doar 16 la sută dintre cei care au răspuns în cadrul sondajului consideră că direcția în care merg lucrurile în România este bună. 

1. -imagine fara descriere- (sondaj_argument_directia_in_romania_41808800.JPG)

Jurnaliștii Elena Cristian și Val Vâlcu, analistul politic Bogdan Chirieac, și sociologul Mădălina Hideg au analizat rezultatele sondajului marca ARGUMENT.

„Eu aș spune un singur lucru: când 84 la sută spun că direcția este greșită, urmează o alternanță la putere. Nu am nicio îndoială!”, a subliniat Bogdan Chirieac.

Ulterior, Val Vâlcu a făcut următoarele precizări: „84 la sută este o cifră mare. De regulă, înainte de vot, lumea este dezamăgită și consideră că direcția este greșită. Imediat după vot, lumea e mai optimistă. 84 la sută, însă, e mult! Atâta nemulțumire nu am mai văzut de multă vreme, poate din timpul crizei din 2009”.

VEZI AICI DATELE COMPLETE ALE SONDAJULUI

Declarațiile și sondajul complet, AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel