ARHIVA ANRP INCENDIATĂ. REACȚII Andronescu, Schnecker și Abraham
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mihai Răzvan Ungureanu a dezvăluit, la DC News Live, un episod mai puțin cunoscut din perioada în care ocupa funcția de primier: arhiva Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților a fost incendiată. Cu toate acestea, Gabriel Berca, fost ministru de Interne, are cu totul și cu totul o altă variantă: nu știe nimic despre incendiul la ANRP.

Subiectul a fost comentat miercuri, la emisiunea "Ediția de seară", realizată de Victor Ciutacu, la România TV.

"Dosarul de Securitate al lui Traian Băsescu... care nu există... a luat foc. Acum și arhiva ANRP a luat foc. Luatul foc de lucruri care taman trebuie să fie dovezi de anchetă... este un lucru ciudat. (...) Prima dată este accident. A doua oară... ai fost prost. A treia oară... deja începe să miroasă", a fost comentariul lui Niels Schnecker.

"Cred că Gabriel Berca nu avea de ce să nu-și amintească de un astfel de eveniment. BANCOREX a avut și el un eveniment similar. (...) Au ars mai mulți metri de arhivă pe cinstite! Vreau să vă spun că s-a putut reconstitui arhiva, cu greu, dar s-a putut. Documentele vin pe mai multe căi, dar lucrurile se pot rezolva. Mai degrabă merg pe ideea că se puteau sustrage documente din arhiva ANRP decât să li se dea foc", a spus și Pavel Abraham.

După incendiul de la arhivele ANRP, s-a decis ca Jandarmeria să asigure paza generală a depozitului. Ecaterina Andronescu a zis că i se pare incredibil că instituția nu a avut pază până la acel moment.

"Mă uimește că ANRP nu a avut din start pază. Sunt lucruri de neacceptat. Și pentru aceste lucruri ar trebui ca cineva să răspundă", a zis și Ecaterina Andronescu, miercuri, la emisiunea "Ediția de seară", realizată de Victor Ciutacu la România TV.

VEZI ȘI: ARHIVA ANRP INCENDIATĂ: Dezvăluiri făcute de Mihai Răzvan Ungureanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel