Ariana Grande, chemată la tribunal pentru PLAGIAT. Ce melodie a copiat cuvânt cu cuvânt
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 17 ian, 09:57 | Muzica

Foto: Instagram Ariana Grande

Cântăreața americană Ariana Grande a fost acuzată de plagiat.

Ariana Grande a fost acuzată de plagiat, cu o săptămână înaintea premiilor Grammy, în care piesa cu pricina, „7 Rings", este nominalizată la înregistrarea anului, conform Agerpres.

Știrea a venit cu câteva zile până la gala premiilor Grammy, din 26 ianuarie, unde Ariana Grande a fost nominalizată la cinci categorii, între care și cel mai bun album al anului, cu materialul „thank u, next".

Plângere la tribunal

 

Rapperul DOT, pe numele său real Josh Stone, a depus denunțul la un tribunal din New York la un an după ce piesa Arianei a fost lansată. În documentul depus în instanță, avocatul susține că doi experți au analizat cele două piese și au ajuns la concluzia plagierii.

Cântăreața americană ar fi plagiat piesa „You Need it, I Got It", care coține o succesiune de cuvinte similară cu o secvență din piesa „7 Rings".

Versuri furate

 

Concret, Ariana Grande repetă în piesa sa „'I Want It, I Got It. I Want It, I Got It'" într-un stil foarte asemănător cu cel al rapperului care, în cântecul său din 2017, spune sacadat „You Need It, I Got It. You Want It, I Got It'".

„Literalmente, secvența celor 39 de note din '7 Ring' este identică cu cele 39 de note din 'You Need it, I Got It' (...) Altfel spus, ritmul, amplasarea notelor şi cea a cuvintelor este identică", se arată în documentul obținut de Variety.

Te-ar putea interesa și ....
Muzica Vezi toate articolele
Crossuri parteneri