Armata franceză testează robotul patruped Spot
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 08 apr, 11:55 | Tehnologie

Foto: Twitter @SaintCyrCoet

Robotul patruped Spot, construit de americanii de la Boston Dynamics, a apărut alături de soldați în timpul unui exercițiu militar al armatei franceze.

Potrivit The Verge, robotul ar fi fost utilizat pentru recunoașterea terenului în timpul exercițiului militar de două zile, însă prezența sa în acest climat a ridicat semne de întrebare în legătură cu utilizarea din viitor a mașinăriilor în lupte armate. Imaginile au fost distribuite pe Twitter de principala școală militară a Franței, Școala Specială Militară de la Saint-Cyr.

Testele au fost folosite pentru „a crește conștientizarea studenților în legătură cu provocările zilei de mâine” care includ „robotizarea câmpului de luptă”. Vicepreședintele Boston Dynamics, Michael Perry, a transmis că robotul a fost cumpărat prin intermediul unui distribuitor european, Shark Robotics, iar firma nu a fost înștiințată în prealabil în legătură cu folosința lui. „Am aflat și noi odată cu dumneavoastră. Nu știm prea clar ce se întâmplă”, a declarat el.

21. Je déploie le robot pour reconnaitre OSCAR3.Retour en images sur l’exercice de recherche appliquée organisé les 30 et 31 mars par l’EMIA et le centre de recherche. Robotisation du champ de bataille : sensibiliser les élèves aux enjeux de demain. #CapaciTERRE #Robots pic.twitter.com/HiZ2BFOZPY

— Saint-Cyr Coëtquidan (@SaintCyrCoet) April 6, 2021
Tehnologie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri