Așa faci cei mai buni cartofi prăjiți. Rețetă care-i transformă în deliciu
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Cartofii prăjiți sunt delicioși. În rândurile de mai jos vă prezentăm reţeta perfectă care vă va ajuta să-i transformați într-un adevărat deliciu.

Secretul constă în fierberea cartofilor înainte de prăjire. Apa și uleiul au densități diferite, motiv pentru care nu se amestecă niciodată. Cartofii gătiți mai întâi în apă se vor prăji fără să absoarbă ulei. 

Secretul unor cartofi prăjiți ca la carte

Se fierbe apa într-un vas. Curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi tăiem cu forma cu care facem de obicei cartofii prăjiți. Îi lăsăm într-un bol cu apă timp de cinci minute pentru a elibera amidonul.

Scoatem apa din recipient și clătim cartofii. Apoi îi punem în oala cu apă clocotită, adăugăm o linguriță de sare și îi lăsăm timp de 12-15 minute, în funcție de tipul de cartof.

Când stratul exterior al cartofului începe să se rupă, îi luăm de pe foc cu o lingură cu crestătură și lăsăm să se scurgă. După ce s-au răcit, îi punem pe o tavă în frigider timp de jumătate de oră pentru a absorbi umiditatea.

Pentru a-i prăji, este recomandat să folosiți uleiul de măsline extra virgin. În câteva minute, delicioșii cartofi vor fi gata de servit. Când îi scoatem din ulei, îi lăsăm pe o hârtie absorbantă. Puteți pune sare după gust. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel