Așa faci cele mai pufoase găluște pentru supă. Rețetă veche de trei generații
Autor: Rodica Mitu pe 30 oct 2020 / 19:11 | Magazin

Nu îți ies găluștele de griș pe care le adaugi în supă, oricât de mult ai încerca? Din trei ingrediente și cu o rețetă transmisă de trei generații, iată cum trebuie să procedezi pentru a obține cele mai pufoase găluște.

Pregătește supa de pui sau de vită după rețeta ta. După ce strecori carnea și legumele, pregătește găluștele urmând instrucțiunile și respectând cantitățile de mai jos.

E foarte important de menționat că, odată ce ai pregătit compoziția de găluște, nu o poți lăsa mult timp înainte de a forma găluștele. Trebuie să fie suficient de densă încât să nu curgă. Dacă totuși ți se întâmplă ca prima gălușcă adăugată în supă să se destrame, mai adaugă în compoziție o linguriță de griș și omogenizează sau mai lasă compoziția să stea 1-2 minute.

Ingrediente necesare pentru pregătirea celor mai pufoase găluște: 3 ouă, 300 g griș, un praf generos de sare.

Separă ouăle și bate albușurile spumă până ce se țin de tel, apoi întoarce gălbenușurile peste albușuri unul câte unul, treptat, urmate de un praf de sare.

Adaugă grișul și amestecă cu grijă, pentru a nu face cocoloașe. Când compoziția capătă o consistență suficient de groasă, udă lingurița în supă, ia apoi din compoziție și coboară lingurița în supă, pentru a forma găluștele, notează retetepractice.ro.

Continuă procedeul până când ai format toate găluștele și lasă-le să dea în clocot la foc mare pentru câteva secunde. După, potrivit sursei citate, toarnă o cană de apă cât mai rece, adaugă pătrunjelul și oprește focul.

Te-ar putea interesa și ....
Magazin Vezi toate articolele
Crossuri parteneri