Asasinarea lui Jamal Khashoggi. Pe cine acuză Turcia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
La doi ani de la asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, Turcia a depus un al doilea rechizitoriu împotriva unor suspecți. 

Procurorii turci au depus un al doilea rechizitoriu împotriva a șase suspecți saudiți pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi din 2018 în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, potrivit agenției de știri din Turcia.

Potrivit rechizitoriului, doi dintre ei erau membri ai personalului consulatului și făceau parte din echipa care a părăsit Turcia după ce a comis crima. Ceilalți patru suspecți ar fi acuzați că au falsificat probele, mergând la locul crimei imediat după tragicul eveniment.

Mai mulți procurori turci susțin că șeful adjunct al serviciului de informații saudit, Ahmed al-Assiri, și consilierul media al curții regale, Saud al-Qahtani, au condus operațiunea și au dat ordine echipei saudite să-l elimine pe Khashoggi. În același timp, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că ordinul de ucidere a lui Khashoggi a venit de la „cele mai înalte niveluri”.

 

Cine era jurnalistul Jamal Khashoggi?

Khashoggi, era colaborator al Washington Post și critic al prințului moștenitor saudit Mohammed bin Salman. Acesta a fost văzut ultima dată la consulatul saudit din Istanbul, la 2 octombrie 2018, unde se dusese să obțină documente pentru nunta pe care urma să o aibă cu logodnica sa turcă, Hatice Cengiz, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel