Asemănarea dintre COVID-19 şi SIDA, "atitudinea care ne scapă de pandemie". Maria Georgescu: Omul nu ştie! Noi milităm pentru asta
Autor: Florin Răvdan pe 12 sep, 16:37 | Sanatate
Exclusiv

Pacient coronavirus, spital. foto ilustrativ

Maria Georgescu, directorul ARAS, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS şi DC MEDICAL care este atitudinea care ne va scăpa de pandemie. 

Aceasta a explicat că şi în cazul COVID-19 trebuie folosită aceeaşi atitudine precum în cazul bolnavilor de SIDA. 

"Noi milităm pentru atitudinea aceasta care se cheamă precauţie universală, adică să consideri că toţi oamenii sunt sero-pozitivi, ca să îţi iei măsuri excepţionale pentru toată lumea, nu doar pentru cei care recunosc că sunt sero-pozitivi. Cred că în felul acesta este şi cu COVID-ul.

Dacă îi considerăm pe toţi pozitivi, dacă punem acelaşi model de gândire, mai ales în sistemul sanitar, ne luăm toate precauţiile. Nu întrebăm doar dacă are febră, sau tuse. Poate omul nu ştie! Atunci eu îmi pun mască, scut, costum, fac tot ce trebuie în unitatea medicală ca să nu se transmită COVID-ul de la pacienţi către personal. Cred că asta este atitudinea care o să ne ajute să scăpăm de pandemie!", a declarat Maria Georgescu, directorul ARAS, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

 

 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri