Situație incredibilă cu un pacient COVID-19. Asistentă de pe ambulanță din Suceava: Toate uşile s-au închis. Se uitau după perdele
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
O asistentă de pe o ambulanță din Suceava a povestit situația dramatică în care s-a aflat, după ce un pacient cu coronavirus, pe care îl preluase de la domiciliu, a fost plimbat între spitale, de la ora 10:00 până la ora 20:00. Femeia a povestit, printre lacrimi, ce s-a întâmplat.

"În fața UPU, când am ajuns la cortul milităresc, am stat în soare fără să ne bage nimeni în seamă, aproape trei ore. L-am predat. Am mers, într-un târziu, să spun ce trebuie să i se facă acestui pacient pentru că el a fost diagnosticat în Câmpulung Moldovenesc cu COVID-19. Avea o rază făcută tot în acest municipiu. Procedurile trebuiau să fie mult mai uşoare", a spus asistenta, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Vă rog să îmi faceţi un calmant, nu mai pot"

"La ora 17.00, ni se dă pacientul în ambulanţă, să îl traversăm vizavi, la Boli Infecţioase. Aici, continuă spectacolul. Domnii doctori sunt în şedinţă. Ce fel de şedinţă la ora 17.00? După două ore de stat acolo, vine o doamnă doctor destul de obosită şi ne ceartă că ce căutăm noi pe secţia dumneaei, când a spus destul de clar că nu are locuri. Şi ce căutăm noi cu un pacient din UPU pentru că ea nu este medic urgentist? Ne-a spus: "Mergeţi înapoi la UPU că eu nu am locuri". I-am zis: "Doamna doctor, daţi un telefon" - "Păi nu mă vezi? Cu ţinuta asta, eu nu am voie să pun mâna pe telefon", povestește asistenta.

"Mergem înapoi în UPU. Se mai stă aproape o oră. Starea pacientului meu se agravează. "Doamna doctor infecţionistă ne-a comunicat că nu are locuri. Ce facem cu pacientul?" - "Păi, nu ştiu. Cum nu are locuri? Păi, unde vrea să îl internăm pe acest pacient?". Timpul trece şi pacientul strigă: "Vă rog frumos să îmi mai faceţi un calmant că nu mai pot". Avea o stare proastă. Intrase într-o stare de oboseală, de supărare şi simţea că nu mai are aer. Nu mai voia oxigen, nu mai voia nimic. S-a reuşit, într-un târziu, să caute o cale să scape acest pacient care este şi asistent medical. A făcut rost de un aviz medical în Iaşi, să fie transferat acolo. Nu i s-a aprobat o ambulanţă până la Iaşi pentru că este foarte mare criză.

"Ce ţipi la mine? Eu sunt medic! Ce ţipi la mine?"

La UPU, vine o doamnă şi zice: "Vă întoarceţi înapoi la izolare că s-au eliberat două paturi". Când am ajuns acolo, nu era nimeni. Toate uşile s-au închis. Se uitau după perdele, de parcă era războiul sau nu ştiu... Pacientul meu: "Doamna asistentă, nu mai pot!". Am bătut în toate uşile. La un moment dat, a ieşit un brancardier şi fuma. "Spuneţi-mi! Am un pacient diagnosticat COVID-19, persoană tânără, stare agravată. Ce să fac cu el?".

Apare într-un târziu o doamnă. I-am spus: "Vă rog frumos, ajutaţi-mă că nu mai pot! Pacientul este destul de grav." - "Ce ţipi la mine? Eu sunt medic! Ce ţipi la mine?" - "Spuneţi-mi unde să îl internez!" - "Du-l după cotitură". Și îmi arătă cu mâna să mă duc după clădire. Mă duc, uşile închise. Nu am mai rezistat. Am dat drumul la sirene. Ieşeau pacienţii la geam. Medicii deloc", a mai povestit asistenta.

"Am sunat la dispeceratul integrat: "Vă rog frumos, ajutaţi-ne! Ce fac cu pacientul ăsta? Nu mi-l primeşte nimeni!". Mi-au spus: "Ne pare rău, nu vă putem ajuta". Spitalul este milităresc. Ei au telefoanele, interioarele lor. Noi nu îi putem contacta. Într-un târziu, îmi deschide o asistentă uşa, spre fericirea noastră, că trebuia să iasă o fată, să se externeze, şi aşa am prins uşa deschisă", a spus femeia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel