Asta-i mega tare! Badea arată cum se încearcă salvarea planetei de vaci și, mai nou... de câini
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Mircea Badea / Captură Antena3
Mircea Badea / Captură Antena3
Realizatorul TV Mircea Badea a vorbit la „În gura presei” despre cum cercetătorii încearcă să salveze planeta de vaci și, mai nou... de câini.

Mircea Badea a adus în atenția telespectatorilor „În gura presei” de la Antena 3 faptul că „planeta a creat ceva de o distruge.”

Realizatorul TV a vorbit în primul rând despre „masca pentru vaci” - o invenție care ar putea salva lumea de poluare.

„Nu doar oamenii au mască, ci în curând poate și vaca. Vedeți cumva, masca pe oameni îi ferește de Covid și, dacă o poartă vacile, ar putea salva lumea de poluare. Dacă noi pare-se ne-am obișnuit cât de cât să purtăm măști pe față, în curând vacile ar putea fi silite să-și acopere botul cu un astfel de obiect. Bine, nu chiar în aceeași formă și cu totul alt scop.”, a spus Mircea Badea.

Compania britanică ZELP a creat un soi de mască pentru bovine care absoarbe emanațiile de gaze din nările și gurile acestora. 

„Vedeți? Încă din 2011 s-a stabilit de experți că e periculos pentru planetă. În 2020, alți cercetători au creat o mască. Probabil că, dacă îi punem vacii și un fel de pampers, eliminăm și problema cu orificiile de la capătul celălalt al vacii. De acolo ies lucruri care clar, observați, poluează... încălzirea globală... nenorocire! 

Masca, fie purtată de om, fie purtată de vacă, salvează lumea! În caz că nu ați fost atenți, planeta poate fi distrusă de vaci. Planeta s-a descurcat cu meteoriți, cu furtuni magnetice, cu inversarea polilor, cu dinozaurii... Cumva, i-a rezolvat. Dar cu vacile, planeta nu se mai descurcă și trebuie ajutată. Asta era articol de anul trecut.”, a mai spus Mircea Badea la „În gura presei”. 

Și asta nu e tot. 

Badea: Ajungem în zilele noastre și vedem că și câinii sunt un pericol la adresa planetei

„Dacă nici asta nu e tare, nici eu nu știu! Nu sunteți pregătiți”, a continuat realizatorul TV, explicând că „se deschide un nou front pentru salvarea planetei. (...) În cazul în care nu știați, această specie descreierată din care facem parte și care nu e în stare de nimic, va salva planeta. Până acum miliarde de ani s-a descurcat singură, absolut minunat, dar s-au născut unii și noi vom salva planeta.”

Un câine poluează mai mult ca un SUV și se cere trecerea pe o dietă vegetariană sau pe bază de insecte - „Nu la câine, ci la om! Păi noi mâncam câini sau cum?!”, a întrebat, retoric, Mircea Badea.

Mircea Badea a adăugat apoi că „de abia mă obișnuisem cu paradigma că plasticul e rău, că motorul diesel e rău, că motorul pe benzină e rău, că vaca e rea... Și câinele e rău! Asta spun unii cercetători. Despre pisică nu știm. Nu aș vrea să speculez, dar să vină specialiștii să ne spună dacă pisica distruge sau nu planeta. E foarte important.”

În stilul caracteristic, Mircea Badea a mers mai departe și „a propus” câteva idei.

„Trebuie să existe programul RABLA pentru câini... în curând vom avea un cățeluș electric. Ce e electric nu poluează. Unul electric, programabil și neaparat conectat la Google. N-ai nicio problemă, e mult mai comod și în principiu, nu provoacă niciun fel de neplăcere. Dacă îți învață tiparul de comportament, va fi foarte comod.”, a precizat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel