Asta se întâmplă în corpul tău când mănânci friptură cu cartofi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Este incredibil cum te poate afecta o simplă combinație alimentară incorectă, ce efecte are în organismul tău.

Combinațiile alimentare incorecte îngreunează digestia sau chiar o fac imposibilă, subliniază Valentin Vasile, specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru pierderea în greutate, în cartea sa ”Stil de viață, nu dietă”. El dă, în acest sens, exemple precum pizza, fast food, paste cu carne, friptură cu cartofi sau orez, fructele și dulciurile consumate ca desert, imediat după masă. 

Specialistul în nutriție subliniază că ”mecanismul care face ca aceste combinații alimentare să fie foarte periculoase pentru organism este mediul în care are loc digestia lor optimă, mediul alcalin sau acid”. Dă exemplul următor: carbohidrații bogați în amidon, precum pâinea, cerealele, cartofii, orezul, pastele, se digeră în mediul alcalin, pe când alimentele bogate în proteine, precum carnea, peștele, ouăle, brânza, se dizolvă în mediul acid. Cele două medii, alcalin și acid nu pot coexista, conform specialistului, care adaugă că se neutralizează reciproc. Un semnal pe care ți-l dă organismul tău sunt arsurile stomacale. În acel moment, înseamnă că stomacul a secretat de două ori sucuri gastrice, în încercarea de a digera alimentele. 

Fermentație și putrefacție

Mâncarea digerată corect, este înlăturată din stomac, dar ce se întâmplă cu restul proteinelor nedigerate? Intră în PUTREFACȚIE, chiar la tine în corp. 

Sursa citată subliniază: ”restul proteinelor nedigerate intră într-un proces de putrefacție, carbohidrații din cartofi începând să fermenteze. În procesul de fermentație a carbohidraților se degajă alcool, iar efectul asupra ficatului este similar cu cel al consumului de băuturi alcoolice”. 

Mai mult, în corpul tău, în acest proces în care au loc în corpul tău procese de putrefacție și fermentație, sunt produși acizi toxici. Resturile nedigerate continuă să rămână în corpul tău o perioadă îndelungată. După ce trec de intestine, rămân acolo timp de 20 de ore, chiar 40. Alimentele combinate corect sunt digerate în 3-4 ore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel