AstraZeneca, anunț URIAȘ: Vaccinul anti-COVID are o eficacitate de 90%
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Compania AstraZeneca a anunțat că vaccinul împotriva Covid-19, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, are o eficiență de până la 90% în combaterea noului coronavirus.

Potrivit unei informații oficiale primite de DC NEWS, compania AstraZeneca a înregistrat rezultate importante în privința vaccinului anti-COVID dezvoltat împreună cu Universiatea Oxford. Datele studiilor efectuate în Marea Britanie și Brazilia arată că vaccinul a fost extrem de eficient în prevenirea infecției cu COVID-19 și nu au fost raportate spitalizări sau reacții adverse periculoase.

Două regimuri de dozare

Două regimuri de dozare diferite au demonstrat eficacitatea, una dintre acestea prezentând un rezultat mai bun. Un regim de dozare a arătat eficacitatea vaccinului de 90% atunci când AZD1222 a fost administrat ca o jumătate de doză, urmată de o doză completă la cel puțin o lună distanță, iar un alt regim de dozare a prezentat o eficacitate de 62% atunci când a fost administrat ca două doze complete la cel puțin o lună distanță.

Totodată, specialiștii anunță că nu au fost înregistrate reacții adverse periculoase, iar serul a fost bine tolerat de către pacienți în ambele regimuri de dozare. Analiza completă a rezultatelor obținute este trimisă spre publicare într-un jurnal evaluat de colegi. AstraZeneca va pregăti imediat și transmiterea datelor către autoritățile din întreaga lume, inclusiv Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), mai anunță specialiștii.

Impact imediat asupra crizei sanitare

Eficacitatea și siguranța acestui vaccin confirmă faptul că va avea un impact imediat asupra crizei sanitare provocate de pandemia de COVID-19. Totodată, promisiunea eficienței de 90% a regimului de doză mică înseamnă că mai mulți oameni pot fi vaccinați mai rapid cu capacitatea de dozare existentă în Europa și în întreaga lume.

Vaccinul poate fi depozitat, transportat și manipulat la 2-8 ° C timp de cel puțin șase luni, permițând o utilizare ușoară a acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel