AstraZeneca, reconfirmat de EMA. Bogdan Chirieac: "Să nu demonizăm, e greşit"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu precizări despre vaccinul AstraZeneca, după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a spus că beneficiile depăşesc riscurile în cazul acestui ser. 

"20 de milioane de englezi s-au vaccinat cu Astra Zeneca. Din ei, 19 persoane au murit, din nefericire. Putem calcula, 1 la 200.000. Aşa s-a întâmplat. Dacă iei aspirină, probabil 1 la un milion decedează din nefericire. Ce poţi să spui? Faţă de riscul să îţi moară 6000 din 200.000 de infectaţi, aşa ai risc să îţi moară unul singur. Nimic nu valorează mai mult ca o viaţă, dar în vremurile astea situaţia e aşa cum o vedem cu toţii. 

Sigur, poţi scoate AstraZeneca, dar înseamnă zeci de milioane de oameni, la nivel european, care în loc să fie imunizaţi până în septembrie, vor fi imunizaţi abia prin ianuarie, dar cu alte tipuri de vaccin care oricum pot provoca şi ele efecte adverse. SIgur, nu cu decese sau nu ştim noi sau specialiştii de decese. Să nu demonizăm AstraZeneca, e greşit", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

VEZI ŞI EMA: Beneficiile AstraZeneca, mai mari decât riscurile. Efecte devastatoare ale pandemiei

Ironie la adresa anti-vacciniştilor despre ivermectină

"Dacă ai ivermectină, îi râzi în nas lui COVID-19. Cu aia nu era nicio problemă. 20 de milioane de englezi s-au vaccinat cu asta, nu sunt nebuni", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Ivermectina, deşi nu este recomandată în tratamentul COVID-19, este folosită ca argument de mulţi dintre cei care refuză vaccinarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel