ASUMARE pe alegeri în două tururi și desființarea SIIJ, în ianuarie 2020 - surse
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Guvern Orban
Guvern Orban
Asumarea răspunderii pe desființarea SIIJ și pentru alegeri în două tururi va fi făcută de Guvernul Orban la începutul anului viitor.

Guvernul Orban își va asuma, la începutul anului viitor, răspunderea pentru desființarea SIIJ și pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, relatează surse guvernamentale pentru Mediafax. Potrivit surselor, Guvernul așteapă un aviz din partea CSM pentru desființarea secției.

Guvernul condus de Ludovic Orban își va asuma răspunderea pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și pentru alegerea primarilor în două tururi, posibil în ianuarie 2020, relatează surse guvernamentale, pentru Mediafax. Potrivit acelorași surse, Guvernul așteaptă un aviz din partea CSM pentru a demara procedura de asumare a răspunderii în privința desființării SIIJ.

O altă asumare, săptămâna aceasta

Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi făcute consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, după ce vor avea loc alegerile în cadrul CSM.

Guvernul Orban își va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu și pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraților.

Ministrul Justiției va merge la CEDO pentru a prezenta situația justiției din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel