Germania: 52 de persoane, rănite în urma atacului
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Numărul persoanelor rănite după ce o maşină a intrat în mulţime luni la o paradă de carnaval în oraşul german Volkmarsen, landul Hessa, este de 52, printre ei aflându-se 18 copii, a anunţat marţi poliţia locală, care încearcă în continuare să stabilească motivul suspectului, transmit AFP şi dpa, citate de Agerpres.

'Există 18 copii printre victime (...) 35 de persoane sunt în tratament spitalicesc şi alte 17 sunt tratate în ambulator şi au putut deja să plece din spital', a comunicat poliţia din Kassel, pe contul de Twitter.

O purtătoare de cuvânt nu a oferit alte detalii despre situaţia copiilor sau dacă vreunul dintre răniţi este în stare gravă.

Un automobil a intrat luni în mulţimea care participa la o paradă la Volkmarsen. Şoferul, un german în vârstă de 29 de ani, a fost arestat, a informat poliţia. Bărbatul, care a fost la rândul lui rănit, este originar chiar din Volkmarsen, oraş cu 6.800 de locuitori.

Motivul gestului său este neclar deocamdată. Justiţia a deschis o anchetă pentru 'tentativă de omor'. Parchetul federal antiterorist nu s-a sesizat, un indiciu că autorităţile privilegiază deocamdată ipoteza unei acţiuni voluntare, dar nu a unui atentat.

Suspectul nu era cunoscut autorităţilor ca extremist, ci doar pentru injurii şi pătrunderi prin efracţie, a indicat marţi dpa, din surse ale serviciilor de securitate.

Incidentul de luni a survenit într-un climat tensionat în Germania, mai ales în Hessa, unde săptămâna trecută a avut loc dublul atentat rasist de la Hanau, în care au fost ucise nouă persoane provenite din rândul imigranţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel