ATAC în NISA, în INTERIORUL Notre Dame. Detalii de groază din FRANȚA. O femeie a fost DECAPITATĂ- FOTO
Autor: Roxana Neagu pe 29 oct, 11:35 | Internațional

ATAC NISA. Foto Twitter, primar Nisa

Sunt informații de groază din Nisa, după atacul din această dimineață.

UPDATE: Încă se intervine la fața locului. Conform informațiilor din Nisa, s-au auzit mai multe explozii din interior. Oamenii din zonă și jurnaliștii sunt profund afectați. Atacatorul se pare că a spus ”Allahu Akbar”. 

UPDATE: Alte surse, respectiv site-uri de știri, transmit că ar fi vorba de trei persoane ucise, dar și de alte victime. Ei citează poliția. Deocamdată, primarul din Nisa nu are astfel de precizări. 

O femeie a fost decapitată, într-un atac ce se presupune a fi terorist, conform poliției franceze. Două persoane au fost ucise și o a treia a fost rănită, conform informațiile transmite de primarul din Nisa, Christian Estrosi. El este și cel care afirmă clar că totul sugerează că a fost un atac terorist. A postat mai multe imagini de la fața locului și face un apel la cetățeni să evite perimetrul, pentru a permite poliției să desfășoare cercetări. 

Je suis sur place avec la @PoliceNat06 et la @pmdenice qui a interpellé l’auteur de l’attaque. Je confirme que tout laisse supposer à un attentat terroriste au sein de la basilique Notre-Dame de #Nice06. pic.twitter.com/VmpDqRwzB1

— Christian Estrosi (@cestrosi) October 29, 2020

 

Pe contul său de Twitter, primarul precizează că este ”bulversat de cele trei victime dintre care două au decedat în INTERIORUL bisericii Notre Dame”. 

”Nice a plătit prea mult, ca și țara noastră în ultimii ani” a fost mesajul primarului. Una dintre persoanele ucise este gardianul de la Notre Dame, care se pare că era foarte apreciat de enoriași, după cum precizează Christian Estrosi. 

Foto Twitter Auskar Surbakti

Atacatorul a fost împușcat de forțele de ordine și, când s-au apropiat de el, înainte de a-i acorda ajutorul medical, atacatorul a fost auzit strigând: Allahu Akbar. 

Mesajele de revoltă la adresa terorismului islamic curg pe Twitter. În plus, mesaje critice la adresa lui Erdogan și fotografii cu președintele turc sunt postate. Acesta este considerat vinovat pentru ce s-a întâmplat astăzi, conform mesajelor publicate. 

Atacul de astăzi vine la 13 zile după ce un profesor a fost ucis, tot prin decapitare, într-un atac terorist, pe o stradă din Paris. 

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri