Atacantul englez Jimmy Greaves, campion mondial în 1966, a murit
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
DOLIU în sport. Un cunoscut fotbalist s-a stins din viaţă.
DOLIU în sport. Un cunoscut fotbalist s-a stins din viaţă.
Fostul atacant englez Jimmy Greaves a murit.

Fostul atacant al echipei engleze de fotbal Tottenham Hotspur şi internaţional englez, Jimmy Greaves, campion mondial în 1966 cu Three Lions, a murit la vârsta de 81 de ani, a anunţat gruparea din Premier League, notează AFP.

Suntem profund întristaţi să aflăm de decesul marelui Jimmy Greaves. Adresăm condoleanţe familiei şi prietenilor lui Jimmy , a scris clubul londonez pe contul său de Twitter.

A fost victima unui AVC în trecut



Victimă în trecut a unui accident vascular cerebral, care l-a ţintuit într-un scaun cu rotile şi i-a luat vorbirea aproape de tot, Greaves a încetat din viaţă la domiciliul său. Născut în 1940 la Londra, Greaves a debutat la Chelsea în 1957, marcând 125 de goluri în 157 de apariţii, până în 1961. Cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o la Tottenham, unde a înscris 266 de goluri în 321 apariţii, între 1961 şi 1970.

La prima reprezentativă a Angliei a avut 57 de apariţii reuşind 44 de goluri, între 1959 şi 1967. Este pe locul 4 în clasamentul golgheterilor all-time ai naţionalei, după Wayne Rooney, Bobby Charlton şi Gary Lineker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel