Atacatorul din Colorado, care a ucis șase persoane, era supărat că nu fusese invitat la petrecere
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Pixabay
Foto ilustrativ / Pixabay
Atacatorul din Colorado, care a împușcat mortal șase persoane la o petrecere, era supărat că nu s-a numărat și el printre invitați.

Atacatorul care a ucis șase persoane la o petrecere aniversară ce a avut loc în weekend era supărat că nu a fost și el invitat, spun anchetatorii, potrivit BBC.

Teodoro Macias, în vârstă de 28 de ani, și-a omorât iubita și alte cinci rude la petrecerea cu pricina organizată în Colorado Springs, duminică dimineață. După masacru, bărbatul și-a pus capăt zilelor.

Petrecerea a fost organizată pentru trei persoane, rude, dintre care două au fost ucise. „Când Macias nu a fost invitat la un eveniment de familie, s-a răsbunat deschizând focul”, a spus șeful poliției din Colorado Springs, Vince Niski.

Conform poliției, atacatorul a avut un conflict cu familia vizată la un eveniment anterior și era descris drept „un iubit gelos”.

Atacul a avut loc la mai puțin de două luni după un altul, dintr-un magazin alimentar din orașul Colorado Boulder, soldat cu 11 morți.

Focurile de armă au izbucnit într-o rulotă 

Amintim că Poliţia din Colorado Springs a primit duminică dimineaţa un apel de urgenţă dintr-un parc de rulote, unde a găsit şase adulţi ucişi de gloanţe şi un bărbat grav rănit. Acesta din urmă a fost dus la spital, unde a murit din cauza rănilor sale. Primele elemente ale anchetei au dezvăluit că focurile de armă au izbucnit într-una din rulote, unde mai multe familii erau adunate pentru a sărbători o zi aniversară.

'Suspectul, iubitul unei femei figurând printre victime, a mers la faţa locului cu maşina, a început să tragă asupra oaspeţilor şi apoi s-a sinucis', anunța poliţia într-un comunicat.

Niciunul dintre copiii prezenţi nu a fost rănit, preciza poliţia.

Statele Unite au cunoscut în ultimele săptămâni o serie de atacuri armate: la un punct de lucru al serviciului de livrare FedEx din Indianapolis, într-o clădire de birouri din California, un magazin alimentar din Boulder, Colorado, şi la mai multe saloane de masaj din Atlanta, în statul Georgia.

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat luna trecută că violenţa armată în Statele Unite este o 'epidemie' şi o 'ruşine internaţională'. Peste 43.000 de decese cu arme de foc au fost înregistrate în Statele Unite anul trecut, inclusiv sinucideri, potrivit datelor prezentate de Gun Violence Archive, o asociaţie de cercetare asupra violenţelor cu arme de foc, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel