ATENŢIE. Ai un telefon Samsung cumpărat după 2014? NU DESCHIDE acest MMS
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Telefoanele Samsung produse după anul 2014 sunt vulnerabile unui atac cibernetic prin intermediul unui simplu MMS. 

Vulnerabilitatea descoperită de cercetătorii Google a fost comunicată mai întâi către Samsung, producătorul smartphone având deja pregătită o actualizare OTA ce ar trebui să ajungă la dispozitivele utilizatorilor începând cu această lună. Actualizarea face parte din categoria celor urgente, ceea ce înseamnă că trebuie instalată cât mai rapid pentru a avea garanția folosirii în siguranță deplină a dispozitivelor Samsung.

Ce se întâmplă cu telefoanele

Bug-ul descoperit afectează componenta software responsabilă cu procesarea formatului de imagine Qmage (.qmg), atașate de obicei în mod automat la mesajele MMS. Librăria în cauză se numește Skia și este responsabilă cu redimensionarea imaginii recepționate pentru, spre exemplu, afișarea unei miniaturi în meniu cu notificări al telefonului mobil.

Concret, atacatorii pot folosi fișiere modificate cu extensie qmg pentru a infecta dispozitivele cu Android. Atacul pornește cu aflarea locației exacte în memoria telefonului se află librăria Skia, acest pas putând dura mai multe zeci de minute și implica bombardarea victimei cu sute de mesaje MMS. Presupunând că la această etapă utilizatorul exasperat nu își închide din propria inițiativă telefonul mobil, descoperirea componentei Android plasată intenționat de Google într-o locație ce ar trebui să fie selectată complet aleatoriu este urmată de trimiterea unei imagini qmg modificate. La recepționarea mesajului MMS telefonul este compromis automat, atacatorul inserând aplicația care ii permite să preia controlul asupra dispozitivului, scrie Go4IT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel