Urmărește emisiunea live
Atenție! Când e COVID cel mai PERICULOS. Carmen Dorobăț: "Așa se întâmplă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ
Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a vorbit despre COVID-19 și despre momentul în care acesta este cel mai periculos.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, COVID-19 e cel mai contagios cu două, trei zile înainte ca pacienții să dezvolte simptome, motiv pentru care putem să transmitem virusul fără să știm măcar că suntem bolnavi. 

"Categoric da, acesta este un lucru obișnuit în boala infecțioasă, inclusiv dacă vorbim de varicelă, rubeolă, rujeolă. Înainte de a apărea primele simptome de boală, pacientul este contagios și într-adevăr, este sursa de infecție cea mai periculoasă pentru societate, pentru că nu știm dacă este bolnav. Așa se întâmplă și în cazul acestui virus", a declarat Carmen Dorobăț, în direct la B1 TV. 

Medicul a subliniat că este esențială respectarea măsurilor de protecție și de prevenție, pentru că putem oricând să fim bolnavi, fără să știm și să punem viața altora în pericol. 

Citește și: Pacienții vindecați NU scapă de COVID. Dorobăț RUPE tăcerea. "REDEȘTEPTAREA virusului". Ce înseamnă ASTA. "Ne facem gânduri"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel