ATENȚIE! Rubarba poate fi UCIGĂTOARE. TOTUL despre planta-MINUNE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Rubarba sau Rabarbăr este o plantă minune cu extrem de multe beneficii pentru sănătate, dar poate fi și ucigătoare. Atenție!

Confundată de cele mai multe ori cu un fruct, rubarba este o plantă originară din Tibet, care, mai apoi, a fost cultivată şi în Europa și a devenit de succes în rețetele gospodinelor, ba chiar și în medicină.

Beneficiile pe care le are

Rubarba, cunoscută și ca Rabarbăr, Rabarbară sau Reventul are nenumărate beneficii, iar în trecut era mai scumpă decât șofranul, considerat cel mai scump condiment din lume, mai valoros decât aurul. Unul dintre beneficii este acela că reduce  riscul de cancer şi dezvoltarea anormală a celulelor. În plus, datorită conţinutului mare de fibre, este indicată în cazurile de indigestie, iar consumată proaspătă și rece ajută la echilibrarea acizilor stomacali şi la reglarea digestiei.

De asemenea, este tonică şi regeneratoare a celulelor hepatice, scade tensiunea arterială şi reduce colesterolul rău. 

Este benefică şi pentru femeile aflate la menopauză, are proprietăţi antibacteriene şi ajută la inhibarea afecţiunilor produse de stafilococul auriu. Vitamina K din rubarbă reduce rezistenţă organismului la insulină şi ajută la tratarea afecţiunilor renale.

Acum mii de ani, Rubarba a fost utilizată ca laxativ de către chinezi.

Atenție! Nu este recomandată tuturor

În ciuda tuturor beneficiilor, aceasta NU este recomandată persoanelor care suferă de gută și în anumite cazuri poate fi ucigătoare.

Chiar dacă s-a dovedit benefică în lupta împotriva cancerului, persoanele care au cancer ar trebui să discute înainte cu medicul pentru că de la rubarbă se consumă doar tija nu și frunzele care sunt toxice şi pot fi fatale.

Frunzele conţin oxalaţi, toxine puternice, otrăvitoare, care sunt foarte periculoase dacă sunt consumate în cantităţi mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel