Atenţie, şoferi! Se circulă în coloană pe A2, spre litoral
Autor: Florin Răvdan pe 19 iul, 07:32 | Info utile

Arhiva Foto

Poliţia Română anunţă că traficul pe autostrada A2, dintre Bucureşti şi Constanţa, este aglomerat, iar pe unele porţiuni se circulă în coloană. 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră 06:45, pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, pe sensul către litoral valorile de trafic sunt intense, iar pe anumite tronsoane se circulă în coloană.

"Sunt semnalate precipitații sub forma de ploaie ușoară de la km 64(Lehliu, jud. Călărași), către Constanșa. La stația de taxare sunt 30/40 de auto pe banda  unde se plătește cash, se circula bine pe celelalte benzi.

Amintim că prin staţia de taxare de la Fetești se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România", transmite Poliţia Română.  

VEZI ACCIDENT cu CINCI mașini pe Autostrada Soarelui - Ultimă oră!

Sfaturi cruciale pentru şoferi

 

"Având în vedere faptul că și în această dimineață traficul rutier pe Autostrada Soarelui  este  intens către litoral, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă conducătorilor auto să respecte următoarele reguli, pentru a preveni producearea accidentelor rutiere:

- să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

- să respecte limitele legale de viteză;

- să folosească luminile de întâlnire;

- să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

- să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

- să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

- să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

- în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade", mai transmite Centrul InfoTrafic..

VEZI Aglomerație pe A2. Se merge bară la bară pe mai multe porțiuni

Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri