ATENȚIE: WhatsApp NU va mai funcționa pe mai multe telefoane de mâine
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 30 dec 2019 / 16:23 | IT & C

Aplicația de mesagerie nu va mai putea fi utilizată pe mai multe telefoane inteligente.

WhatsApp nu va mai funcționa pe telefoanele cu sistem de operare Microsoft Windows de pe 31 decembrie 2019, conform Daily Mail.

Facebook, compania care deține platforma de mesagerie, nu a mai permis persoanelor cu un telefon cu Windows OS să-și creeze conturi de WhatsApp în acest an.

Renunțarea la sistemul de operare are scopul îmbunătățirii aplicației

Giganții au motivat decizia spunând că nu mai dezvoltă nimic pentru sistemul de operare și nu vor mai publica actualizări sau noi funcții.

Firma deținută de Mark Zuckerberg a scos WhatsApp-ul de pe mai multe telefoane inteligente încă din 2018, încercând să adauge mai multe funcții avansate, care nu puteau fi susținute de dispozitivele mai vechi.

În anul 2020, WhatsApp nu va mai suporta dispozitive mai vechi care au sistem de operare Android sau iOS.

Februarie 2020, o altă dată cheie pentru WhatsApp

Versiunile de Android 2.3.7 sau mai vechi, precum și iOS 8 sau mai vechi, nu vor mai fi suportate de aplicația de mesagerie WhatsApp de la 1 februarie 2020.

Android 2.3.7 a fost cunoscut drept „Gingerbread" și a apărut în 2010, fiind disponibil doar pe 0,3 procente ale dispozitivelor cu acest sistem de operare, a declarat Google.

Pe de altă parte, doar 7% dintre utilizatorii Apple au dispozitive care sunt mai vechi de iOS 12, care a fost lansat în 2018.

IT & C Vezi toate articolele
Crossuri parteneri