Atenționare pentru femei. Cât zahăr este indicat să mâncăm de sărbători
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Zahăr
Zahăr
Sărbătorile de iarnă de apropie, iar noi trebuie să ne limităm cât mai mult la ceea ce mâncăm și în special la cantitatea de zahăr pe care o concumăm. Iată câteva sfaturi.

"Mâncăm mult mai mult de sărbători, în medie 6.000 de calorii de zi, în timp ce ar trebui să ne limităm la 2.500 de calorii. În toată această bucurie, ne pândesc din umbră reni, moși, turtițe, inimoare dulci, făcute cu mult zahăr, mai ales la târgurile de Crăciun. Cei mici vor avea ochii ațintiți la merele acelea glazurate, cu mult zahăr pe deasupra, cei mai mari vor alege vinul fiert, în care sunt multe lingurițe de zahăr, apoi umează cafeluțele cu frișcă și scorțișoară, nevinovate, dar cu mult zahăr și nu mai vorbim de cozonaci. Ar trebui să adoptăm o strategie pentru a ne și proteja. Nu ne ducem niciodată nemâncați la târgurile de Crăciun sau în oraș pentru că vom fi tentați să începem cu acele bunătăți și să uităm de mâncarea adevărată. Trebuie să ne protejăm copiii foarte bine. De ce să le oferim cadouri ce constau în dulciuri, când putem să alegem ceva mult mai interesant, ceva care să-i incite la activitate, pentru că cei mici, dacă vor fi activi, nu se vor mai gândi la zahăr.", a declarat Ruxandra Pleșea, medic primar nutriționist, în direct, la Neatza cu Răzvan și Dani.

Atenționare pentru femei. Cum ne afectează zahărul

"O să vă spun ceva care o să ne sperie foarte mult, mai ales pe noi doamnele, o să vă spun că zahărul provoacă riduri și eventual acnee. Adică între Crăciun și Anul Nou, dacă ne vom delecta cu foarte multe dulciuri, la marea petrecere nu vom arăta deloc bine. Ochii vor fi pufoși, țesuturile vor reține mai multă apă, așa că este un motiv să controlăm cantitatea de dulciuri și de zahăr", a mai adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel