Atletism: "Nu am fost niciodată depistat pozitiv şi asta nu se va întâmpla niciodată", a asigurat Coleman
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sprinterul american Christian Coleman, ameninţat un timp să fie suspendat pentru că nu a putut fi localizat la controale antidoping inopinate, a oferit explicaţii miercuri pe reţelele de socializare, asigurând că este "cel mai mare avocat al unui sport curat", informează AFP şi BBC.

"Pentru prima şi ultima oară, nu iau literalmente niciun supliment sau proteină sub formă de praf. Nu iau nimic, nici măcar ceva legal care să ajute la recuperare", a spus Coleman pe Instagram.

"Muncesc mult la antrenament, beau apă, mă odihnesc şi a doua zi muncesc şi mai mult", a spus Coleman. "De aceea, nu am fost niciodată depistat pozitiv şi asta nu se va întâmpla niciodată", a asigurat Coleman. "Sunt cel mai mare avocat al unui sport curat fiindcă ştiu de ce sacrificii e nevoie ca să ajungi la acest nivel", a adăugat atletul de 23 de ani.

Coleman risca o suspendare de doi ani din cauza ratării a trei controale inopinate. Agenţia antidoping americană (USADA) l-a exonerat însă de acuzaţii pe sprinter, după ce a susţinut iniţial că acesta a încălcat regulile de localizare pe 6 iunie 2018, 16 ianuarie 2019 şi 26 aprilie 2019, ratând controalele inopinate din acele date. USADA a constatat că primul control impus lui Coleman data din 1 aprilie 2018 şi nu din 6 iunie 2018. În consecinţă, atletul nu putea fi acuzat de ratarea a trei controale în 12 luni şi a fost absolvit de vină.

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), care a primit o notificare de la USADA, a precizat într-un comunicat că nu va face apel în acest caz.

Coleman va putea concura la Doha (27 septembrie - 6 octombrie) din postura de mare favorit în proba de 100 m a Mondialelor. Americanul este vicecampion mondial şi deţine cea mai bună performanţă mondială din 2019, cu 9sec81/100.

Într-un video postat tot miercuri, Coleman şi-a reglat conturile cu USADA.

"E o ruşine pentru USADA că acest caz a fost făcut public. Ei nu cunosc propriile lor reguli şi se aşteaptă ca sportivii să le cunoască (...)", a afirmat atletul.

"Organizaţia lor are ca scop să-i apere pe sportivi, dar în situaţia asta mă simt ca o victimă (...)", a adăugat el.

"Situaţia asta mă poate afecta mental. Am ratat două competiţii (în Liga de Diamant, la Birmingham şi Zurich în august - n. r.), trebuie să merg mai departe cu reputaţia mea afectată şi cu stresul", a spus Coleman, ce s-a arătat "nerăbdător" să aducă medalii de la Doha.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel