Attila László: Urmează 2-3 săptămâni de foc. Presiunea pe spitale va atinge vârful în aprilie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Senatorul UDMR Attila László a transmis că urmează 2-3 săptămâni de foc pentru România, în contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus.

„Săptămâna trecută au fost efectuate 233.000 de teste. Numărul total al testelor este într-o ușoară creștere. Problema este alta. Din aceste 233.000 de teste, 70.000 sunt teste rapide, deci numărul total de teste PCR efectuate este undeva la 163.000. Problema este că 16% din aceste teste efectuate s-au dovedit a fi pozitive. Cu alte cuvinte, am asistat la o creștere a numărului de cazuri comparativ cu săptămâna trecută de 5,6 procente”, a transmis senatorul UDMR, Attila László, la Digi 24.

2-3 săptămâni de foc. Presiunea pe spitale va atinge vârful în aprilie

„Aș mai face o singură precizare. Eu aș completa previziunile domnului profesor Rafila. Eu nu sunt chiar așa de pesimist cum este domnia sa, dar oricum consider că în fața noastră stă o perioadă de 2-3 săptămâni de foc. Dacă ne uităm la evoluția acestei pandemii în decursul a 12 luni putem constata că, de obicei, creșterea numărului de cazuri este urmată cam la 7-10 zile la nivelul încărcării spitalelor.

Asta însemnând că eu personal mă aștept ca numărul cazurilor internate, inclusiv la ATI, să crească în următoarele două săptămâni și numărul deceselor să crească la încă o săptămână de la creșterea numărului de internări. Deci foarte probabil că, dacă nu reușim să stopăm această creștere, atunci vârful, cele mai mari probleme la nivelul spitalelor, le vom avea în a doua, a treia săptămână din luna aprilie. Numărul cazurilor de decese zilnice va urma să crească până în ultima parte a lunii aprilie”, a adăugat el.

Rămâne de văzut dacă cifrele se vor și confirma

„Vom vedea care va fi finalitatea, domnul profesor spune că vom asista la o scădere după 40-45 de zile, eu sper să am eu dreptate de data aceasta”, a conchis Attila László.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel