Au fost prinși autorii jafului de 60 000 euro
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Două persoane au fost reţinute în cazul unui furt de bijuterii în valoare de 60.000 de euro care a avut loc la Rădăuţi, în august, un alt suspect fiind căutat de poliţişti.

Poliţiştii judiciarişti din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, după activităţi investigative complexe, au reuşit să probeze activitatea infracţională a mai multor persoane într-o cauză de furt din locuinţă şi să recupereze un prejudiciu de peste 60.000 euro.

În seara de 8 august, un bărbat de 46 de ani din Rădăuţi a reclamat Poliţiei că persoane neidentificate au pătruns în imobilul său de pe raza municipiului, de unde au sustras mai multe bijuterii.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, acesta a indicat în dormitorul de la etajul imobilului o comodă, precizând că dintr-un sertar al acesteia au fost furate mai multe inele, brăţări şi lănţişoare din platină, aur alb şi aur galben împodobite cu diamante şi safire.

Cercetările nu au evidenţiat urme de efracţie la uşile şi geamurile imobilului şi nici urme de scotocire sau răvăşire.

Au profitat de lipsa proprietarilor 



Bărbatul a declarat că el şi soţia sa au lipsit de la domiciliu în intervalul orar 14,00 - 21,00, precizând că valoarea bijuteriilor sustrase este cuprinsă între 50.000 şi 100.000 euro.

Totodată, s-a constatat că imobilul nu era prevăzut cu sistem de alarmă sau camere de supraveghere video.

Timp de peste o lună, poliţiştii au desfăşurat activităţi investigative complexe, fiind verificate diverse piste de lucru şi informaţii, activitatea de probare a infracţiunii fiind îngreunată de lipsa unor documente justificative privind prejudiciul sau a unor indicii clare şi particularităţi privind bijuteriile sustrase, precizează sursa citată.

S-au utilizat diverse tehnici investigative şi s-a cooperat cu structurile de poliţie judiciară din judeţele limitrofe.

Pe 14 septembrie, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi şi forţe ale SAS Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au pus în executare şase mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Rădăuţi şi a comunelor Volovăţ şi Arbore, precum şi a unui număr de cinci mandate de aducere emise de instanţă, ocazie cu care au fost identificaţi şi conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări unii dintre autorii furtului.

Vinovații au fost prinși, cu excepția unuia 



A fost probată activitatea infracţională a unui bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Volovăţ, a unei femei în vârstă de 21 de ani, din comuna Arbore, dar şi a unui tânăr de 24 de ani, din municipiul Rădăuţi.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au identificat şi ridicat bijuterii, sume de bani, telefoane mobile, precum şi un autoturism utilizat la comiterea faptei.

Femeia de 21 de ani şi bărbatul de 24 de ani au fost identificaţi de poliţişti, conduşi la sediul poliţiei pentru audieri şi reţinuţi pentru 24 de ore, fiind încarceraţi în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul de 28 de ani nu a fost depistat de poliţişti, faţă de acesta fiind efectuate demersuri în vederea emiterii mandatului de arestare în lipsă.

Anterior derulării percheziţiilor din 14 septembrie, în cadrul cercetărilor efectuate în aceeaşi cauză, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Rădăuţi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Botoşani, au efectuat activităţi investigativ operative pe raza municipiilor Rădăuţi şi Botoşani, precum şi percheziţii în municipiul Botoşani, ocazie cu care au fost identificate mai multe bijuterii dintre cele sustrase cu ocazia comiterii faptei, în valoare totală de circa 40.000 euro, precum şi suma de 84.000 lei utilizată la tranzacţionarea acestora, aceste bunuri fiind ridicate şi predate proprietarilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel