Au murit după ce au consumat dezinfectant pe bază de alcool
Autor: Alexandru Ichim pe 01 aug, 05:00 | Internațional

Foto: Pixabay

Magazinele de băuturi alcoolice au fost închise, iar mai mulți bărbați au consumat dezinfectant pe bază de alcool. 

Zece bărbaţi au murit vineri în statul indian Andhra Pradesh după ce au consumat dezinfectant pe bază de alcool, după ce magazinele de băuturi alcoolice locale au fost închise în urma restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, a anunţat poliţia, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Unde s-au înregistrat decesele 

Decesele înregistrate în oraşul Kurichedu, în Andhra Pradesh, au survenit în momentul în care India a raportat o altă creştere record de cazuri zilnice de COVID-19, totalul acestora ajungând la 1,64 de milioane."Unele persoane foarte dependente de alcool au consumat dezinfectant de mâini", a declarat Siddharth Kaushal, şeful poliţiei locale. "Alcoolul nu este disponibil din cauza măsurilor de izolare, însă dezinfectantele de mâini pot fi procurate cu uşurinţă", a mai spus el.Oficialul indian a afirmat că alte câteva persoane care au consumat dezinfectant au fost externate din spital. Unele dintre persoanele decedate aveau alte probleme de sănătate, a adăugat el.

S-au redeschis majoritatea activităților economice 

Guvernul federal a permis redeschiderea majorităţii activităţilor economice pentru a încerca să oprească dezastrul financiar.Cu toate acestea, multe state, inclusiv Andhra Pradesh, încă impun măsuri de izolare în anumite zone unde a fost înregistrată o creştere puternică a cazurilor de coronavirus. Kurichedu este o zonă unde au fost impuse astfel de măsuri.În întreaga Indie, numărul infecţiilor a crescut cu 55.078 în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul morţilor a crescut cu 779 ajungând la 35.747, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri