Au trecut 100 de zile de când OMS a fost notificată prima dată despre coronavirus
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Directorul General al Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat că au trecut 100 de zile de când organizația a fost notificată cu privire la noul coronavirus. 

Astăzi s-a împlinit a 100-a zi de când Organizația Mondială a Sănătății a fost notificată despre primele cazuri de coronavirus din China, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe contul său de Twitter, scrie CNN. 

De atunci, peste 1,5 milioane de cazuri de coronavirus au fost raportate în întreaga lume, potrivit Universității Johns Hopkins.

Mesajul directorului OMS 

”În ultimele 100 de zile, angajamentul nostru de neclintit a fost de a servi tuturor oamenilor lumii cu echitate, obiectivitate și neutralitate. Acesta va continua să fie singurul nostru accent în zilele, săptămânile și lunile următoare”, a scris Tedros.

”Ne-am preocupat în special de protejarea celor mai săraci și mai vulnerabili din lume, nu doar în cele mai sărace țări, ci în toate țările”, a mai declarat acesta. 

O nouă strategie 

El a adăugat că OMS va lansa în următoarele zile o strategie actualizată și un ”Plan strategic de pregătire și răspuns” pentru Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel