Aurora Boreală, vizibilă pe cer de la Timișoara. Cum este posibil
Autor: Alexandru Ichim pe 29 sep, 10:54 | Social

Un fenomen neobișnuit pentru țara noastră va putea fi văzut pe cer, de la Timișoara. 

Luminile Nordului (Aurora Boreală) și Luminile Sudului (Aurora Australă) vor fi recreate pe cerul orașului Timișoara cu ajutorul artistului elvețian Dan Acher. Totul va fi pus la punct de către o companie specializată, în cadrul unui eveniment unic. 

O instalație creată cu ajutorul laserelor, proiectoarelor, mașinilor de fum și a unui sistem de sonorizare ambientală va schimba cerul deasupra orașului în perioada 1-3 Octombrie 2020 și va acoperi o parte a zonei centrale începând cu ora 20:00.

Publicul va avea acces fără restricții 

 

Desfășurat pe o suprafață extinsă, în Piața Unirii din Timișoara, publicul poate participa fără a fi limitat la o zonă specifică de participare.

În toate lucrările sale, designerul proiectului BOREALIS, Dan Acher utilizează orașul ca pe un loc de joacă pentru a crea sentimentul de apartenență și comunitate, fiind aliniat la aceleași valori care au dus la crearea programului BEGA!

Aurorele Polare au creat fascinație mereu, iar recrearea acestora deasupra unui mediu urban precum Timișoara, la mii de kilometri depărtare de locul lor de origine transmite însăși esența stației a cărui program principal este BEGA!, “Lumină peste granițe”.

 

 

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri